top of page

De kracht van schaduwwerk voor zelfliefde

Als schaduwcoach begeleid ik mensen tijdens hun proces naar zelfliefde toe. Ik maak hierbij vooral gebruik van Innerlijk kind werk, Schaduwwerk, Mindset coaching en (Quantum) Hypnose. Middels deze technieken kan er aandacht besteed worden aan onze schaduw waardoor heling wordt gestimuleerd.

Wat is een schaduw?

Iedereen heeft een schaduw. Je schaduw is het deel van jezelf dat je niet ziet, ofwel je onderbewuste. Dit kunnen zowel delen zijn die je onderdrukt omdat je ze niet wil zien of voelen, als verborgen kwaliteiten en talenten die je nog niet hebt ontdekt of ontwikkeld.

Door middel van schaduwwerk breng je zowel negatieve als positieve aspecten van jezelf aan het licht waardoor je je leven op een positieve manier kunt gaan beïnvloeden. Het is dus belangrijk om je bewust te zijn van je schaduw en deze te onderzoeken. Schaduwwerk kan helpen om je onderbewuste delen naar je bewustzijn te brengen en heling te laten plaatsvinden. Dit is belangrijk omdat het je kan helpen om weer van jezelf te leren houden en je zelfvertrouwen en eigenwaarde te laten groeien. Wanneer je jezelf liefhebt, kun je betere keuzes maken die je dienen en een gezondere relatie met jezelf en anderen aangaan. Van jezelf houden is namelijk de sleutel tot een gelukkiger leven en heeft effect op je hele leven. Door jezelf te omarmen en van jezelf te leren houden, kun je weer liefde voor jezelf voelen en een gevoel van heel en genoeg zijn, ervaren. Dit helpt je ook om betere keuzes te maken die je dienen. Van jezelf houden is dus niet alleen belangrijk voor je eigen geluk, maar heeft ook een positief effect op de andermans leven op de wereld.

Wanneer ontwikkel jij eigenlijk je schaduw?

Nou, je bouwt je schaduw je hele leven lang op. Zelfs als je in vorige levens gelooft, draag je waarschijnlijk karma uit die levens mee in je huidige leven. Maar om het simpel te houden, ontwikkel je al een schaduw tijdens je zwangerschap, wanneer je in de buik van je moeder zit. Op dat moment deel je één aura met je moeder. Dit is belangrijk om te weten, omdat je zwangerschap bij je moeder je eerste menselijke lichamelijke ervaring is. Tijdens de zwangerschap krijg je genetisch en energetisch veel dingen mee van je ouders die alvast een fundering leggen voor hoe je je verder kunt gaan ontwikkelen. Gedurende je leven bouw je steeds meer schaduw op door zowel leuke als vervelende en traumatische gebeurtenissen. Veel mensen zien hun schaduw als iets negatiefs, maar vergeet niet dat door het opbouwen van je schaduw je ook copingsmechanismen bent gaan ontwikkelen die ervoor hebben gezorgd dat je staande wist te blijven in het leven. Het heeft je sowieso gediend! Echter, als je ouder wordt en bijvoorbeeld relaties aangaat met anderen, kom je er vaak achter dat bepaalde patronen en gedragingen je vroeger hebben gediend, maar nu niet meer zo functioneel zijn. Het is interessant om te weten dat je schaduw niet alleen delen bevat die je nu niet meer dienen. Het bevat bijvoorbeeld ook onbenutte talenten. Stel je voor dat jij talent had om topsporter te worden maar er waren vroeger geen financiële middelen waardoor jij dit niet kon ontwikkelen. Of je beschikt over spirituele gaves maar je bent opgegroeid binnen een systeem waarin je werd verbannen en gezien als demonisch met je gaves, waardoor je ze onderdrukt en weggestopt hebt. Door middel van schaduwwerk en innerlijk kind werk kun je deze onderbewuste zaken dus inzichtelijk maken, zodat je eraan kunt werken en heling en/of gedragsverandering kan plaatsvinden.

De kracht van heling

De kracht van heling is enorm en kan worden bereikt met behulp van verschillende technieken zoals Innerlijk kind werk, Schaduwwerk en mindset coaching, in combinatie met (Quantum) Hypnose. Door het bewust maken van onbewuste zaken, kan verandering worden gestimuleerd en kan er meer zelfinzicht, emotionele stabiliteit, betere relaties en innerlijke rust worden bereikt.

Het is belangrijk om aandacht te besteden aan je mindset tijdens het helingsproces, omdat dit kan bijdragen aan echte heling en voorkomt dat vergelijkbare situaties zich blijven voordoen. Als het moeilijk is om bij je onderbewuste processen te komen, dan kan hypnose een nuttige en effectieve techniek zijn.

Een belangrijk voordeel van het werken aan Innerlijk kind werk en Schaduwwerk is dat het niet alleen persoonlijke groei bevordert, maar ook kan bijdragen aan professioneel succes. Mensen die bewust zijn van hun onbewuste gedachten en gedragingen hebben namelijk meer controle over hun emoties en handelen, waardoor ze beter in staat zijn om uitdagingen aan te gaan en doelen te bereiken.

In combinatie met (Quantum) Hypnose, waarbij je niet alleen naar het verleden kijkt, maar ook connect met de beste versie van jezelf in de toekomst, kunnen deze technieken je helpen om je onderbewuste processen en mindset te veranderen voor een betere toekomst. Kortom, door het werken aan je innerlijke zelf, kun je niet alleen persoonlijk, maar ook professioneel succes bereiken.

Ontdek hoe schaduwcoaching je kan helpen om jezelf beter te begrijpen en van jezelf te houden

Als schaduwcoach begeleid ik je op jouw persoonlijke reis naar zelfliefde en ondersteun ik je bij het overwinnen van patronen en gedragingen die je tegenhouden om volledig te leven en van jezelf te houden. Bij belemmerende patronen kun je denken aan onder andere een laag zelfbeeld, pleasegedrag, toxische relaties, het overschrijden van grenzen of een negatieve mindset.

In een veilige en liefdevolle omgeving gaan we samen op zoek naar jouw schaduwkanten en hoe je ze kunt omarmen als onderdeel van jouw unieke zelf. Als je klaar bent voor persoonlijke begeleiding, dan kan een 7-sessie traject geschikt zijn. Dit traject wordt op maat gemaakt en richt zich op jouw specifieke behoeften en doelen. Neem gerust contact met me op als je geïnteresseerd bent in wat ik voor jou kan betekenen op deze reis naar zelfliefde.

Benieuwd naar de ervaringen van anderen? Bekijk dan hier de testimonial.


Comments


bottom of page