top of page
Over mij - Melissa - small.jpg

Over mij

Mijn naam is Melissa en ik ben een schaduwcoach. Ik ben hier om je te begeleiden op jouw pad naar zelfliefde. Ik maak gebruik van technieken zoals innerlijk kind werk, schaduwwerk, mindsetcoaching en (quantum) hypnose om je te helpen zowel je donkere als lichte kanten te omarmen en te helen.

Ik geloof dat zelfliefde de sleutel is tot een gezond en gelukkig leven en het is mijn passie om zoveel mogelijk mensen te helpen zichzelf lief te hebben.

Oorsprong

Met vallen en opstaan heb ik geleerd hoe ik mijn eigen geluk en zelfwaardering kan creëren. Ik heb mijn eigen weg gevonden en mijn eigen methode ontwikkeld om door pijn, verdriet en trauma heen te komen. Dit pad heeft me uiteindelijk geleid naar waar ik nu sta als coach. Ik ben hier om jou te helpen bij jouw eigen reis naar zelfontdekking, innerlijke rust en liefde voor jezelf. Laat me je inspireren met mijn eigen verhaal en mijn passie voor het helpen van anderen. 

Jarenlang heb ik een verknipt zelfbeeld gehad, als gevolg van de turbulente gebeurtenissen in mijn jeugd. Alleenstaand ouderschap, huiselijk geweld, misbruik, gepest worden, suïcidale gedachten en vaak verhuizen droegen allemaal bij aan het minderwaardige gevoel dat ik over mezelf had. Ik vond mezelf niet mooi, leuk, of waardig van liefde en ik maakte mezelf wijs dat ik dom was en alles kapot maakte.

DSC07846.jpg

In een ongezonde relatie plaatste ik het geluk en de veiligheid van mijn toenmalige partner boven die van mezelf. Ik gaf het stuur van mijn leven uit handen en voelde me slecht over de situatie. Totdat er iets in mij knapte en ik besefte dat ik dit niet langer wilde. Ik begon na te denken over mijn relatie, mezelf, en waar ik stond in het leven.

Wie was verantwoordelijk voor de negatieve dingen die ik meemaakte? Ik betrapte mezelf erop dat ik de schuld buiten mezelf neerlegde, terwijl ik verantwoordelijk ben voor wat ik doe, wat ik heb, hoe ik me voel en waar ik sta in het leven. Dit besef was een keerpunt voor mij. Jarenlang zocht ik naar liefde van anderen om bevestiging te krijgen dat ik er wel toe deed en dat ik wel goed genoeg was om van te houden. Ik realiseerde me echter dat ik niet eens van mezelf hield en gewend was geraakt aan het zoeken van liefde buiten mezelf.

Keerpunt

Ik wilde niet langer afhankelijk zijn van andere mensen als het ging om liefde voelen voor mezelf. Te lang had ik zelfliefde uit handen gegeven. Als ik wilde dat iemand van mij zou houden dan moest ik snel gaan beginnen om eerst van mezelf te houden. Ik heb toen besloten om antwoord te krijgen op de vraag: "Hoe kan ik houden van mezelf?"

Geen makkelijke zoektocht kan ik je vertellen, maar wel één die de moeite meer dan waard was. Toen ik het antwoord had gevonden, veranderde mijn leven gelijk.

Ik ging bewuster leven, mijn ongezonde relatie eindigde, er kwamen nieuwe mensen op mijn pad en een gezonde relatie met een nieuwe partner. Ik leerde dingen over mezelf die ik niet wist, waardoor ik nieuwe interesses kreeg en daarmee veranderde en creëerde ik nieuwe wensen en doelen. Ik werd creatiever en ambitieuzer en ik groeide enorm op persoonlijk en spiritueel vlak. Maar belangrijker, ik leerde van mezelf houden, liefdevoller naar mezelf kijken en me meer thuis voelen in mezelf en bij mezelf. Eindelijk leerde ik hoe het is om mezelf lief te hebben zonder allerlei verwachtingen en oordelen.

 

Ik ging een NLP en Quantum Hypnose opleiding volgen, las veel boeken over onderwerpen die gingen over de weg naar zelfliefde, bekeek video’s, beluisterde audio’s en deed oefeningen. Ik ben me vervolgens gaan richtten op coaching en healing en ging in gesprek met gelijkgestemden. Van mezelf leren houden kostte me veel tijd, verdriet, tranen en energie, maar het betaalt zich nu allemaal terug op bijzondere manieren die ik echt niet had verwacht. En nu wil ik al mijn kennis en ervaring op dit gebied doorgeven aan anderen, aan jou. Hou jij niet voldoende van jezelf, voel jij je niet veilig genoeg in jezelf? Wil jij opnieuw van jezelf leren houden… ik ben er nu om jou daarmee te helpen!

"Laten we samen op ontdekkingsreis gaan naar jouw innerlijke kracht en je de tools geven om van jezelf te houden."

Wow.. waar moet ik beginnen met mijn review. Beetje starend naar mijn lege vel.. Zoveel gedachten, maar uiten, kan ik dat wel?

Huilen, lachen en voelen stonden hier bij mij centraal. Ik neem jullie graag mee op reis, dit is mijn verhaal..

Ik weet niet meer precies hoe Melissa op mijn pad kwam, maar 1 ding is voor mij nu duidelijk, ze was daar met een reden. 

Ik begon mijn eerste sessie met angst en lichte paniek...


Lees meer...

Vallayla, 34 jaar

Melissa Hoogeveen - Footer Background.png
bottom of page